Välkommen till ordförandes blogg

Här skriver jag som ordförande mina tankar utifrån mitt perspektiv vad som händer på klubben. Har du funderingar är du välkommen att kontakta mig på svante.berggren@gmail.com eller 072-242 67 85.

2018-08-19

Junioravslutning

Så har ännu en säsong i vår unika juniorverksamhet nått sitt officiella slut. Som vanligt avslutas det med stort pådrag med helikopter, tävlingar, massor av folk och stor prisutdelning. För dig som inte varit på plats någon gång så är det värt ett besök. I år deltog 118 barn i finaldagens Vasacup och 188 barn i säsongens verksamhet och till slut kunde bucklorna delas ut till vinnarna över 8 deltävlingar. För de som gick i de sista bollarna blev det extra nervöst på 18:e green då en omgavs av en ovanligt stor publik som följde spelet. Uppslutningen kring greenen var betydligt större än tidigare års europatourkvaltävlingar, riktigt roligt för barnen!

2018-08-15

Det här med tekniken, tydligen har jag ”bloggat på” men inte publicerat det jag skrivit så nu finns det flera blogginlägg att läsa 🙂 Nu vet jag hur det fungerar så nu ska det nog gå bättre.

2018-08-15

Vision 50/50

Som ni kanske har sett så har nu en ny enkät från Players 1st skickats ut. Denna gång handlar det om klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 som är ett initiativ från Svenska Golfförbundet för att skapa en mer inkluderande miljö på golfklubbar runt om i landet. Läs gärna mer på golfförbundets hemsida. https://golf.se/klubb-och-anlaggning/vision-50-50/ Jag vill uppmana alla att ta chansen att berätta om sin upplevelse av klubben och på förhand tacka för att du tar dig den tiden.

Slutligen så söker vi personer som vill vara med i detta arbete som referensgrupp. Som deltagare kommer du få tillgång till allt material som är framtaget, ett väl genomarbetat material med filmer, texter, intervjuer, forskningsresultat mm som förutom att ge goda insikter för golfklubben är något du har nytta av i arbetslivet. Väldigt intressant och givande! Om du är intresserad så tar du kontakt med klubbens förändringsledare avseende Vision 50/50, Birgitta Rosén (e-post: br01525@gmail.com eller telefon 070-243 40 40) så kan hon berätta mer. Ett uppstartsmöte kommer genomföras under den närmaste tiden.

2018-08-13

Styrelsemöte

Så var det dags att dra igång styrelsens arbete efter sommarens uppehåll. Vi har ett uppehåll eftersom många är bortresta och från styrelsens sida så är det ett mer långsiktigt arbete som ska bedrivas och då är det inte mycket vi kan förändra mitt i brinnande säsong. Denna gång var huvudpunkten fortsatt arbete med Vision 50/50 under ledning av Lena Lindström som är klubbrådgivare på Svenska Golfförbundet.

2018-08-13

Players 1st

Äntligen har resultatet från medlemsenkäten kommit. Stort tack till alla som tagit sig tid under juli att svara på frågorna!! En sammanställning har nu skickats ut till styrelsen och era kommentarer kommer vi jobba med på nästa styrelsemöte. Många goda inspel och heja-rop och några områden som vi behöver utveckla. Som ni förstår kommer inte allas önskemål att kunna uppfyllas. T.ex så vet vi att vi skulle behöva en större parkering men det är något som är svårt att åtgärda då vi har platsbrist och också begränsas av de fornlämningar som finns på klubbens område.

En vanlig synpunkt är att GPS-klockor och appar inte visar rätt hålnumrering och till hål 17 och hål 3 inte visar rätt avstånd. Vi har vid ett flertal tillfällen stött på de största tillverkarna och skickat kartor med uppmärkning av numrering osv för att få igenom en ändring. Tyvärr ligger det utom vår kontroll då vi inte själv genomför förändringarna utan är beroende av leverantörerna. Jag kan bara uppmana er alla att maila till din leverantör så kanske det kan driva på frågan något.

En annan återkommande synpunkt är tillgängligheten. Denna sommar vågar jag påstå att vår bana har varit i bäst kondition, vilket så klart har lockat både medlemmar och gäster att spela mycket på vårt bana. Vi ska vara ödmjuka inför att det såklart kräver det goda arbetet från banpersonalen men också ett visst mått av tur. Tur med hur vi klarar vintern och tur med lagom mängd regn. Något annat år är det vi som medlemmar i Sundsvalls GK som kommer nyttja vårt uppskattade greenfee-samarbete på vår samarbetsklubbar.

En inte helt ovanlig kommentar är också speltempot på banan, här vill jag tipsa om Svensk Golfs eminenta guide hur vi underlättar för varandra och skapar en trevligare upplevelse för sig själv, sina spelkamrater och övriga golfare på banan. http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160415/sa-spelar-du-snabbare-utan-stress/

Mycket glädjande är att vårt helhetsbetyg NPS (Net Promoter Score) förbättrades med 17 enheter och nu tillhör vi topp 44 % i Sverige mätt i NPS. Enkelt beskrivet så visar utfallet i NPS om de som svarar skulle rekommendera Sundsvalls GK till vänner och bekanta. NPS är ett standardiserat sätt att mäta kundlojalitet så googla om du inte är bekant med begreppet, mycket intressant.

2018-07-15

Tävlingsveckan

Så är ännu ett års tävlingsvecka genomförd och som vanligt har intresset varit stort och totalt har över 900 golfare tävlat. Lagtävlingarna är det vanligaste på golfveckan men också det som blir fulltecknat. Fler singeltävlingar brukar efterfrågas av en del men vi ser också att de är det tävlingar som inte blir riktigt fulltecknade. Det kan bero på att möjligheten till singeltävlingar finns under hela sommaren i de olika varianter vi har löpande.

Men tänk vilket fantastiskt väder vi har denna sommar och hur bra vår bana är denna sommar. Har vi någonsin sett den i så bra skick?

Välkommen ut att sällskapsspela igen!

2018-06-29

Välkommen till klubbens nya hemsida.

Tanken är att jag på den här sidan utifrån styrelsens perspektiv kommer berätta vad som är på gång och vad vi jobbar med just nu. Jag återkommer med mer bloggande inom kort.

Svante Berggren