Baninfo

Banan är öppen.

Vi håller just nu på att bygga om olika delar av banan. Allting sker egentligen utanför spel och vi spelar på våra 18 ordinarie greener. Det som påverkas av banombyggnationen just nu är att samtliga teeklot på hål 11 och 13 är placerade på främre tee (tee47) och att hål 10(par 4) spelas som ett par 3 med ordinarie green och provisoriskt tee. Övrig information om banombyggnationen följer och hittar ni här på hemsidan under ”banan – banprojekt – nyheter”.

De ordinarie golfreglerna har nu börjat gälla igen så krattorna är tillbaka och ALLA krattar efter sitt bunkerbesök. Hålkopparna ser ut som vanligt och vi ber er vara försiktiga när ni plockar upp bollen så alla får spela på fina hålkanter hela dagen.

Vi är snälla med banan när vi spelar och lagar nedslagsmärken och uppslagna torvor och respekterar avspärrade ytor och drar vagnar och kör bilar utanför dessa.

Startförbud och morgonrutiner

Startförbud gäller samtliga vardagar 5:00 – 06:00 samt helger 05:00-05:30

Måndagar onsdagar och fredagar har vi klipptåg på morgonen vilket innebär att alla gräsytor på banan blir klippta.

Tisdagar har vi extra fokus på greenerna och lättdressar dessa egentligen varje tisdag under högsäsongen. Detta görs alltid tillsammans med en luftning eller en vertikalskärning av greenerna. Ni som spelar på tisdagmornar kan pga dressningen få spela några hål på lite sandiga greener innan vi hunnit dit och vältat ner sanden. Sanden är väldigt fin och inget som påverkar bollrullen. Dressningen är en väldigt viktig och nödvändig åtgärd som vi måste vidta för att få de fasta, jämna och sjukdomsfria förhållandena som vi alla vill spela på. Tisdagar har vi även klippning av rangen och vi måste därför hålla den stängd tills detta är klart, ca 07:00.

Torsdagar lägger vi också lite extra kärlek på greenerna i form av gödsel, tillväxtreglering eller bekämpningsmedel beroende på väder, årstid etc.

Lördagar och söndagar klipper vi endast greenerna.

Tack för att ni respekterar startförbudet så vi får jobba ostört och effektivt för att kunna leverera er en så bra bana som möjligt.

Klippning Driving Range:

Varje Tisdag mellan klockan 05:00-07:00.

Driving Rangen är stängd under klippningen.

Kontakt

Banchef Anton Åman

e-post: banforman@sundsvallsgk.se

Tel. 073-097 11 13

Banchef Lucas Åman

e-post: banforman@sundsvallsgk.se

Tel. 072-186 30 48