Baninfo

BANAN ÄR STÄNGD FÖR SÄSONGEN.

Vi meddelar härmed att säsongen tyvärr nu är slut hos oss. Vi har hela tiden haft för avsikt att ha öppet något längre in i oktober än vad vi nu landar i. Den stora boven i detta är förstås vädret. Regnet som kom inatt och imorse blev sista droppen tillsammans med väderprognosen som spås de kommande dagarna vilket ändå hade lett till en stängd bana. Detta frigör även mycket tid åt oss att fokusera fullt ut på den pågående renoveringen av klubbhusområdet. Det känns bra i magen också ur säkerhetssynpunkt att inte ha mycket folk vid klubbhuset nu då det körs tung trafik mellan klubbhus och verkstad, det blir lerigt på vägarna och träd har börjat fällas mellan 17 och 18. Med detta sagt hoppas vi såklart på förståelse i detta beslut och håller tummarna för att vi kan fortsätta arbetet vid klubbhus/range på ett smidigt sätt långt in på hösten.
För att uppdatera er kring arbetet vid klubbhuset så kan vi säga att det flyter på bra även om det kanske har velat regna lite väl mycket i perioder. Samtliga teen på hål 1 har fått ny form, vägen ner från nya hål 9 har blivit täckt med grus och det har under dagen idag avverkats ca 50 meter träd på nya rangen.
Under nästa vecka kommer vi börja med bygget av ny övningsgreen samt vinterförbereda banan med diverse luftningsarbeten och att göra greenerna redo för att vintertäckas. Hjälp med detta kommer tacksamt tas emot och vi kommer med mer information om detta i början av november.
Vi tackar för alla glada tillrop under säsongen och hoppas att ni har haft en härlig säsong hos oss. Lycka till med vinterträningen också blickar vi fram emot ett riktigt fränt 2022 med nya hål, ny bansträckning, ny range och nytt klubbhusområde

Vi håller just nu på att bygga om olika delar av banan. Information om banombyggnationen följer och hittar ni här på hemsidan under ”banan – banprojekt – nyheter”. Följ oss även på facebook och vårt instagramkonto ”sundsvallsgolfklubb_banan”.

Startförbud och morgonrutiner

Startförbud gäller veckans alla dagar fram till 07:00

Måndagar onsdagar och fredagar har vi klipptåg på morgonen vilket innebär att alla gräsytor på banan blir klippta.

Tisdagar har vi extra fokus på greenerna och lättdressar dessa egentligen varje tisdag under högsäsongen. Detta görs alltid tillsammans med en luftning eller en vertikalskärning av greenerna. Ni som spelar på tisdagmornar kan pga dressningen få spela några hål på lite sandiga greener innan vi hunnit dit och vältat ner sanden. Sanden är väldigt fin och inget som påverkar bollrullen. Dressningen är en väldigt viktig och nödvändig åtgärd som vi måste vidta för att få de fasta, jämna och sjukdomsfria förhållandena som vi alla vill spela på. Tisdagar har vi även klippning av rangen och vi måste därför hålla den stängd tills detta är klart, ca 08:00.

Torsdagar lägger vi också lite extra kärlek på greenerna i form av gödsel, tillväxtreglering eller bekämpningsmedel beroende på väder, årstid etc.

Lördagar och söndagar klipper vi endast greenerna.

Tack för att ni respekterar startförbudet så vi får jobba ostört och effektivt för att kunna leverera er en så bra bana som möjligt.

Klippning Driving Range:

Varje Tisdag mellan klockan 06:00-08:00.

Driving Rangen är stängd under klippningen.

Banchef Anton Åman

e-post: banforman@sundsvallsgk.se