Baninfo

Banan är stängd för säsongen.  

Vecka 43 (19/10 – 25/10)

Banan öppen för spel.

Då går vi in i sista veckan för denna säsong. Måndag 26/10 stänger vi banan för säsongen för att vi skall hinna med vinterförberedelserna såsom luftning, dressning, kalkning, vintertäckning m.m.

Vecka 42 (12/10 – 18/10 )

Vi kommer att blåsa bevattningsanläggningen fr.o.m måndag. Detta betyder att toaletterna på sjuan och Ödlundska stänger för säsongen. Även klubbtvätten vid vagnsbodarna stängs.

Vecka 39 (21/9 – 27/9 )

Hösten är här och med den risk för frost på morgonen. Starttider som blir drabbade fryser inne. Håll utkik på hemsidan och sociala medier om banan är stängd för frost.

Klipptåget kommer hädanefter att gå tisdagar och fredagar. Startförbud mellan kl. 05:50 – 07:00 gäller dessa dagar.

Vecka 38 ( 14/9 – 20/9 )

Denna vecka kommer inga speciella åtgärder att göras. Däremot kommer det att vara en del tävlingar ( tors, fre och lördag )

Från nästa vecka kommer klipptåget att gå tisdag och fredag. Hösten kryper allt närmare och växtligheten har avtagit en del.

Vecka 37 ( 7/9 – 13/9 )

Tisdag 8/9 spikas och lättdressas greenerna.

Vecka 36 ( 31/8 – 6/9 )

Måndag hjälpsår vi greenerna med krypven och lättdressar sen.

Om väderprognoserna håller kommer vi att höstgödsla fairway på torsdag.

Vecka 33 ( 10/8 – 16/8 )

Tisdag 11/8 kommer vi att lufta greenerna med 8 mm solida pinnar, därefter kommer de att vältas och lättdressas.

Vecka 32 ( 3/8 – 9/8 )

Föregående vecka var första gången denna säsong vi fick stänga banan. Trots allt blev det bara två halv dagar efter allt regnande.

Denna vecka kommer vi att vertikalskära och lättdressa greenerna på tisdag 4/8. Vi har KM helg så vi kommer förutom klippa greenerna även att välta dem i helgen.

Vecka 31 ( 27/7 – 2/8 )

Tisdag 28/7 kommer vi att vertikalskära och lättdressa greenerna.

Vecka 30 ( 20/7 – 26/7 )

Vädret ställer till det lite för oss denna vecka så det blir ingen lättdressning på greenerna men vi kommer istället att lufta alla tees med 8 mm solida pinnar.

Vecka 29 ( 13/7 – 19/7 )

Nu är årets golfvecka över. Trots en hel del regn så klarade sig banan bra. Vi fick en massa lovord trots regnet vilket alltid är trevligt att få höra.

Tisdag 14/7 kommer vi att spika och lättdressa greenerna.

Vecka 27 ( 29/6 – 5/7 )

Då gör vi ett nytt försök tisdag 30/6 med att lufta greenerna med 8 mm solida pinnar, efter det välter vi, lättdressar och vibrovälter ned sanden.

Denna vecka kommer vi att förbereda banan för nästa vecka då vi har golfveckan. Det blir mycket finish jobb och rep av teeytor.

Fairway klipparna kommer att gå extra men vi ska försöka att inverka så lite som möjligt på spelet.

Vecka 26

Eftersom väderprognoserna har lovat en värmebölja så blir det ingen luftning och lättdressning av greenerna denna vecka. Gräset är nu stressat och 30 gradig värme ökar stressen på gräset. Vi kommer att duscha greenerna mitt på dagen, de kommer att gå ca 5 min.

Förra veckan vertikalskar vi greener och fairway. Fairway fick en fast gödselgiva och med det så kommer fairways att täta ihop.

Nu har vi ett väldigt högt speltryck på banan därför kommer nya startförbuds regler att gälla.

Startförbud kommer att gälla Mån – Fre mellan kl. 05:00 – 06:00 och Lör – Sön kl. 05:00 – 05:30 från måndag 22/6 Detta för att vi skall hinna undan med de flesta klipprutiner.

Vissa banarbeten och klippningar kommer ändå att göras under spel och då gäller det att invänta klarsignal innan man slår.

Sen vill uppmana att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka uppslagen torv.

Vecka 24

Tisdag 9/6 kommer vi att hjälpså greenerna med krypven och lättdressa sen.

Sen välkomnar vi Lucas Allder och Anton Johansson som ska sommarjobba hos oss från denna vecka.

Vecka 23 ( 1/6 – 7/6 )

Tisdag 2/6 kommer greener att spikas och lättdressas.

Vecka 22 ( 25/5 – 31/5 )

Det var ett tag sen det var en baninfo men här kommer den.

Maj månad har varit väldigt kall vilket medfört att vi inte har fått nån fart på grästillväxten, detta gäller framförallt på fairway som har haft mycket is skador men greenerna har vi fått igång bra och detta för att där har vi haft vårdukar, ibland dubbla dukar för att få upp marktemperaturen.

Tees har hämtat sig bra efter vinterns härjningar.

Nu har vi fått varmare väder och framförallt så har man lovat betydligt högre natt temperatur så då tar tillväxten på gräset ordentligt med fart.

Detta gör att banan tål det stora slitaget som blir på våren.

Därför har vi beslutat att öppna banan på torsdag kl. 10:00. Vi kommer att ha en klubblängds lägesförbättring på den finklippta delen av spelfältet.

Hålkopparna på greenerna kommer att vara uppnedvända med flaggan i för att ni ska kunna ta upp bollen enkelt. Det kommer inte att vara några bunkerkrattor i bunkrarna. Efter ni varit i bunkern får ni jämna till sanden med foten eller klubban om ni ändå skulle hamna i ett ej  reparerat bunkerslag får ni placera bollen inom en klubblängd ( dock ej närmare hål ). Vi kommer att köra bunkerkrattan varje vardag.

Tänk på att hålla avstånd och följ hälsomyndighetens och golfklubbens råd  under denna Corona pandemin.

Vi kommer att köra klipptåget som vanligt måndag, onsdag och fredag. Startförbud mellan kl. 05:50 – 07:00 dessa dagar.

Tisdag förmiddagar kommer det att vara greenarbeten såsom bl.a. luftning, vertikalskärning och spikning detta följs alltid av en lättdressning. Sanden måste torka innan vi kan vibrovälta ned den. Det är inga problem att putta på sanden eftersom det är bara en lätt dressning. Hastigheten på bollrullen påverkas inte.

Lycka till med en ny säsong

Vecka 18 (27/4 – 3/5)

Efter vi tagit bort vinterdukarna har vi klippt de nya greenerna (2, 3, 8, 17), vi hade inga vinterskador på dessa greener.

De andra vintertäckta greenerna hade duken tyvärr blåst sönder på en del ställen och där blev det skador på några ställen på greenerna.

Vi har nu luftat, vertikalskurit, hjälpsått och dressat samtliga greener tisdag 21/4. Vårduk är pålagda på alla och det är dubbelduk på 10 st greener där det är svårt att få upp marktemperaturen.

Alla tees och fairways är vertikalskurna och fairway är även luftade.

Bevattningen har kommit igång. Det har varit mycket tjäle i år men nu går den.

Vi håller på med att göra gräsbunker av 15:e greenbunker, det har varit svårt att hålla nån bra finish på den bunkern med all sten som kommer fram i bunkerslänten.

Green 2

Städdagar

Coronapandemin och reglerna från folkhälsomyndigheten gör att vi inte kan ha några traditionella städdagar i år.

Vi kommer att istället att mellan 4 – 9 maj anordna olika stationer som ni medlemmar kan komma och hjälpa till på oavsett om man är 70+ eller oroliga för smittspridning. Varje pass är 3 timmar där vi bjuder på fralla och dryck. Varje pass får max 50 personer ingå.

De tider ni har att välja mellan är antingen kl. 9:00 eller 13:00 samtliga dagar.

För de som har en kratta och handskar att ta med vill vi att ni gör det. När ni sedan kommer på er valda tid anmäler ni er i verkstan och får ett område /arbetsuppgift tilldelad.

Då vi inte får samlas i grupp på banan eller på kansliet, kommer vi att skicka ut städcheckar i efterhand, vilka gäller som betalning på rangen eller i restaurangen under säsongen.

Ni anmäler er till banchef@sundsvallsgk.se med namn och golf-id på er och de i ert sällskap som inte mailar själva, telefon och vilken dag och tid ni kommer.

Vecka 15 (6/4-12/4)

Vintern har varit väldigt mild med mycket regn istället för snö vilket medfört att vi har haft väldigt mycket is på banan.

Greenerna har dock varit isfria under vissa perioder så vi får hoppas att det hjälpt till viss överlevnad av gräset. Ännu är det för tidigt säga hur statusen är.

All is och snö är nästan borta på alla greener nu, en del finns fortfarande på fairway.

Under denna vecka har vi planerat att lägga på vårdukarna på de greener som ej varit vintertäckta för att få en högre och jämnare marktemperatur och nästa vecka att ta bort vinterdukarna och vårtäcker dessa.

Vissa vinterdukar har tyvärr blåst sönder under vintern och tyvärr har vi konstaterat att det bildats is på de ställena, vi får hoppas att det är enbart fläckar på dessa greener. De greener där vinterdukarna varit hela ser det lovande ut.

Till sist vill banpersonalen önska er alla en GLAD PÅSK och var rädda om er.

Klipptåg:

– Måndag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

– Onsdag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

–  Fredag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

Startförbud råder mellan 05:50 – 07:00.

Klippning Driving Range:

Varje Tisdag mellan klockan 06:00 – ca 08:00.

Driving Rangen är stängd under klippning.

Banchef Stefan Johansson

e-post: banchef@sundsvallsgk.se

Tel. 070-693 83 90

Banförman Anton Åman

e-post: banforman@sundsvallsgk.se

Tel. 073-097 11 13

Banförman Lucas Åman

e-post: banforman@sundsvallsgk.se

Tel. 072-186 30 48