Hej alla anmälda till Sundsvalls Golfklubbs Juniorverksamhet.

Nu ska ni få viktig info gällande alla läger och träningar som kommer framöver.
Läs nedan rubriker på de delar som gäller er och de ni är anmälda till.
1. Är ni anmälda till rätt aktiviteter?
Kolla listan som jag har skickat med om ni är med och att rätt aktiviteter är ifyllda. Så ni kommer med i rätt grupper.
Google-Kalkyl-Ark 1 för visning med grupper och scheman. Länk kommer senare 2020
Google-kalkyl-Ark 2 för anmälningar till extra träningar och tävlingar. Länk kommer senare 2020
2. Golfkul läger 13-14:e juni till helgen
Vi välkomnar alla som är anmälda till Golfkul lägret nu i helgen.
Samling kl 10:00 i restaurangen på klubben.
Vi kör genomgång och presentation där innan vi drar igång med alla aktiviteter.
Sen tar vi lunch kl 12:00 – 13:00 och fortsätter sedan kl 13:00 – 15:00 innan dagen avslutas.
Samma lika gäller på söndagen, men då samlas vi vid bunkern som ligger mellan rangemattorna och chipinggreen kl 10:00. Lunchen kostar 75:- för alla våra juniorer. Säg till på morgonen om ni är allergisk mot någonting, så kan de ordna något annat ifall det inte skulle passa just den dagen.
Utrustning är bra att ha med sig. Skulle det vara så att ni inte har egen utrustning så försöker vi plocka ihop klubbor av dem vi har i vår juniorbod. Sen är det bra att ha med sig kläder för väder.
Vi vill att föräldrar eller anhörig ska vara närvarande på plats under detta läger för barn 6-8 år, ifall det uppstår speciella behov. Våra ledare är utbildade i golf och ledarskap, men inte i föräldraskap ännu, så det är därför vi önskar att ni föräldrar finns på plats ifall det uppstår något oväntat. Träningsbollar får alla låna under tiden vi har läger och träningar.
Välkomna ska ni vara kl 10:00 på lördag.
3. Miniläger för ungdomar 15-17:e juni
Vi välkomnar alla som anmält sig till minilägret på måndag den 17:e juni.
Idrottsgrupperna har samling kl 08:45 på måndag morgon och hobbygolfgruppen och nybörjare kommer på samling kl 12:45. Det är helt okej att vara här tidigare om man vill äta lunch innan här på klubben. Alla juniorer på klubben har juniorpriset 75:- för en lunch hela sommaren. Vuxna äter för ordinarie pris.
Minilägret pågår under 3 dagar där vi tränar 3 timmar per dag uppdelade i 2 pass med fika i mellan. Här gäller samma som för golfkulbarnen, vi kan låna ut en del klubbor till de ungdomar som behöver och som inte har egna. Vi har dock inte hela golfset, utan vi lånar ut dem vi har i vår juniorbod och hoppas de räcker till alla som behöver. Om ni är i behov av att införskaffa ett eget set med klubbor, så har vi sådan till försäljning i shoppen som ni kan testa ut med våra tränare och Pro.
 
4. Avslutning, Tävling och spel på banan torsdag den 18:e juni
På torsdag efter minilägret har vi en stor avslutning för alla våra barn och ungdomar som varit med i någon del av vår verksamhet. Vi erbjuder precis alla att vara med på. Vi kommer ha tävlingar på banan, spel på banan, spel på golfkulbanan och lekar med tävlingar vid putt och chiping green. Sen även lite grillade hamburgare och annan mat på plats, för alla som vill mumsa i sig lite sånt oxå. Anmälan till denna tävling görs på lite olika sätt.
De barn och ungdomar som har golf-id och handikapp, anmäler sig via golf .se som vanligt. Där ska ni anmäla er till både Vasacupen deltävling 1 och Teen Cup tävlingen. Detta för att det är 2 tävlingar på samma golfrunda som man deltager i. Ni som ska kvala er vidare i själva Teen Cup och spela utan handikapp, ska anmäla er till klassen 0-13, 0-14, 0-15 eller 0-16 klassen.
För er som vill spela med handikapp ska då anmäla sig till 0-13 klubbklassen eller 14-16 år klubbklassen. Att spela utan handikapp innebär att man slår bollen hela tiden utan att ta upp den, tills bollen är i hål. Man kan alltså inte ta upp bollen och skriva hålets par + 5 slag, som är det maximala då man spelar med handikapp. Utan man måste spela bollen tills bollen är i hålet, oavsett hur många slag man slår. Därför är det viktigt att ni hemma tänker efter vilken klass ni passar bäst att vara med i. Som vi resonerar, så vill vi att om man har under 36 i handikapp och är 13 år eller äldre och är med i idrottsgrupperna, så kan man deltaga i klassen som spelar utan handikapp. Annars uppmanar vi att ni anmäler era barn till klubbklassen.
För er som inte har golf-id eller handikapp, ska anmäla er via google-kalkyl-arket som jag skickar med. Där finns en flik som heter Anmälan extra träningar och vasacupen. Där ska ni klicka så kommer ni till den sidan där man anmäler sig till tävlingar och extra träningar under sommaren. Vi har 6 olika klasser att vara med i under Vasacupen i sommar.
Anmäl era barn snarast möjligt till dessa tävlingar nu.
A-klassen spelar utan Hcp och där ska man ha under 11 i hcp för att vara med.
B-klassen spelar med hcp 18 hål och räknar nettoslagen under rundan. 11-36 i Hcp.
C-klassen spelar med Hcp 18 hål och poängboggie. 37-54 i Hcp
D-klassen spelar med Hcp 9 hål och poängboggie. 37-54 i Hcp
E-klassen spelar från 150 meters markeringen på fairway utan Hcp för nybörjare och grönt kort
F-klassen spelas på Korthålsbanan på övningshålet 5B. Mest för barn 6-9 år.
Anmälan för klass A-D görs via golf.se 
Anmälan för klass E-F görs via Google kalkyl Arket.
5. Sommarträningen som startar 22:e juni
Från och med vecka 26 så startar sommarträningen för alla som är anmälda dit.
På måndagar och onsdagar kl 09:00 – 12.00 kommer idrottsgrupperna att träna sina pass.
På tisdagar kl 09:00 – 12:00 kommer Hobbygolf-gruppen och nybörjargruppen träna sina pass.
Sen finns även extraträningarna på eftermiddagarna att ta del av för ungdomar mellan 9-17 år. Där tränar man 2 pass varje måndag, tisdag och onsdag. mellan kl 13:00 – 15:00.
Vi har även gröntkort-träning på torsdagar kl 09:00 – 11:00 innan Vasa Cupen startar.
Dessa träningspass är frivilliga och man anmäler sig till dem via Google-Kalkyl-Arket jag skickat med tidigare. Klicka på den blåa texten så kommer ni dit direkt.
Golfkul gänget har följande träningspass att kunna deltaga på.
Tisdagar kl 13:15 och lördagar kl 10:00. Det är frivilligt att deltaga på dessa pass om man anmält sig. Bara att dyka upp om komma till klubben dessa tider.
Tränare på dessa pass olika gånger är våra duktiga utbildade juniorledare, Elsa, Teodor, Sanna, William eller Durra.
6. Bollplockningsgrupper och Fria bollar på rangen
Som vanligt under säsongen så har våra juniorer på klubben möjlighet att få fria bollar på rangen. Men för att få det så måste man deltaga i bollplockningsgrupperna som plockar bollarna på rangen varje kväll och som tömmer hela rangen och runt om rangen varje måndag för att kunna klippa gräset inne på rangen, och då får inga bollar ligga kvar där som stör gräsklipparen.
För varje person som är med i en grupp så är det endast var 5:e vecka man behöver tömma rangen på bollar och var 10:e vecka man behöver köra plockbilen på en kväll. Schemat för denna körningen finns oxå på en flik i Google-Kalkyl-arket som jag skickat med sedan tidigare, där ni ser grupper och scheman och annat som ni behöver ha för säsongen.
Är ni inte anmäld till dessa grupper ännu, så kan ni efteranmäla er nu till mig så lägger jag in er i en grupp som passar bra.
7. Uppehåll på träningen vecka 28
Under vecka 28 har vi vår golfvecka här på Sundsvalls Golfklubb.
Då vill vi att alla våra medlemmar ska tävla så mycket man orkar. Våra juniorer har därför träningsledigt, men det kommer förmodligen ligga några prova på dagar där under veckan där vi bjuder alla vara juniorers kompisar att komma och testa golf på. Vi vill ju verkligen få fler att testa på sporten och hobbyn golf. Vi kommer att gå ut med exakta datum för det lite senare så ni hinner prata med alla era vänner om det.
8. Grönt kort under sommaren
Alla barn och ungdomar som är med i Sommarträningen och ännu inte har grönt kort, kommer få en bok att jobba med hela sommaren. Denna bok är den bok man jobbar med tills man klarar alla övningar i boken, och sen kan man visa upp det för sin tränare och har sedan grönt kort i golf. Denna bok jobbar man med tillsammans med er föräldrar eller med vår tränare på torsdagar kl 09:00 – 11:00. När man klarat alla övningar så är det dags att gå ut på banan och börja spela golf från 150 meters markeringen i 9 hål. När man sen klarat 18 poäng på 9 hål, så har man även grönt kort i spelet och får skriva ner sitt hcp från 99 ner till 54 och börja sänka sitt hcp från tee orange eller ordinarie tee för nybörjare.

9. Medlemskap i klubben

För alla som varit med i nybörjarkursen och Golfkul Lägret, så ingår medlemskapet i avgiften.
Om ni inte redan har blivit inlagd som medlem och har brådis att bli medlem, så är det bara att ringa vår administratör, Eva Lotta på Kontoret, så hjälper hon er med detta så snart hon bara kan. Till alla nya medlemmar så hälsar vi er varmt välkomna till klubben.
 
10. Prova-På dagar för tjejer
Vi har startat igång en ny satsning på Sundsvalls Golfklubb för våra ungdomar.
Denna säsong har vi satsat på att bli fler tjejer på klubben som gillar att spela och träna golf tillsammans med våra övriga tjejer på klubben. Vi vänder oss till 2 målgrupper som vi hoppas kan få fart på i sommar. 9-15 år och 16-21 år.
Vi tror att alla våra nuvarande tjejer och killar i klubben, har många tjejer som skulle vara intresserad av att testa golf i sommar. Så vi har nu satt 3 datum till att börja med som vi hoppas kan passa några av era vänner.
Om ni vet av några tjejer som vill komma och testa golf då så är de varmt välkomna allesammans.
Vi kommer även att göra roliga och annorlunda aktiviteter för våra nuvarande tjejer på klubben. Och dessa aktiviteter kommer oxå att komma ut med lite senare då vi vet exakt när vi kan ha dem.
Gå in på denna länk och anmäl er så snart ni bara kan.
11. Facebook grupper
På våran Facebook grupp, Sundsvalls Golfklubbs Juniorträning, så kommunicerar vi allt som vi vill  få ut till er föräldrar snabbt. Alltså snabb information och spontan information.
Övrig viktigt info skickar vi via mail då och då under sommaren.
Så gå med i den gruppen så ni inte missar info som läggs ut där då och då.
Ni kan även gå med i gruppen köp och sälj om ni vill byta, köpa eller sälja golf grejer under säsongen.
Länkar till grupperna.
 
12. Grönt kort för vuxna och föräldrar
Då alla era barn och ungdomar kommit igång med sitt golfspelande och tränande, så kanske det finns många av er föräldrar eller vuxna syskon och kamrater som vill ta grönt kort i golf och komma igång och spela med era barn i sommar. Är ni intresserade av detta så ska ni absolut kontakta vår Pro och tränare, Andreas Martinez, som älskar att utbilda nya spelare.
Maila till: pro@sundsvallsgk.se eller ring 076-1098808 för mer info om hur det fungerar.
All info finns även på hemsidan under fliken utbildning & Shop.
13. Alla juniorer på klubben får köpa juniorkläder till bra pris
Så passa på att göra era inköp i vår shop så får ni även hjälp av vår Pro om ni behöver några speciella artiklar.
14. Provkör bilar under lägren så får Sundsvalls GK stöd
Från och med nu på lördag den 15:e juni så kommer ni föräldrar ha möjligheten att provaköra bilar från Molin Bil som kommer stå ute på klubben under några dagar. För varje testkörning så bidrar de med en slant till Sundsvalls Golfklubbs juniorverksamhet. Så nu hoppas vi att ni föräldrar kan vara med och bidra till vår verksamhet, genom att testköra en bil i 10-15 minuter.
Fråga i receptionen hur det går till att provköra då ni kommer till klubben. Ju fler som provkör ju mer stöd får vi från dem.
15. Bidra med priser till våra juniortävlingar
Som vanligt under början av sommaren, så brukar jag tigga lite giv a ways från er föräldrar som kan ha möjligheten att få med er priser från jobbet, eller kollegor, vänner, bekanta eller från någon annan. Om ni har den möjligheten, så skulle vi bli mycket glada om ni kan stötta oss med det. Då kan ni lämna dessa priser till Durra på Golfklubben så lägger han in dem i prisrummet och använder dem på torsdagarna då vi har Vasacupen. Golfbollar brukar vara mycket uppskattade från barnen, så har ni möjlighet att få fram sådana så är det kanon.
 
16. Varmt välkomna till Sundsvalls Golfklubb säsongen 2020
Hoppas ni nu har läst igenom alla punkter noggrant så ni inte missar någon viktig info som ni kan ha behov av. Mer info kommer löpande eftersom, så jag hoppas att ni håller kollen på facebooksidan och sen även här på mailen.
Hör av er om det skulle vara några speciella frågor.
Ses och hörs på Sundsvalls Golfklubb i sommar.
Med vänliga hälsningar

Daniel ”Durra” Urander

Sundsvalls Golfklubb
 
Tel: 070-5446169
Hemsidor

www.Durra.se